Rozhledna Doubravka je ukázkou experimentální architektury v podobě trojbokého jehlanu, jejímž základním konstrukčním materiálem jsou kmínky akátového dřeva s dubovými, modřínovými a ocelovými prvky. Autorem návrhu je Ing. arch. Martin Rajniš. Rozhledna zpřístupněna od června 2018.
Graficke pismenko Pozoruhodná rozhledna Doubravka se nachází v lesoparku Čihadla na návrší Horka v katastrálním území Kyje na území městské části Praha 14. Lesopark je součástí Přírodního parku Klánovice-Čihadla, který je v Praze svou rozlohou 2223 ha největší.
Nejkratší přístup k rozhledně vede z ulice Za Rokytkou, která se nachází poblíž zastávky autobusů MHD Kyje. Cesta měří asi 600 m. Rozhledna je volně přístupná od dubna do října, přičemž na vyhlídkovou plošinu může najednou vystoupit až devět lidí. Od listopadu do března je z bezpečnostních důvodů uzavřena.
7.6. 2019

historie

Rozhledna Doubravka vznikla z iniciativy Městské části Praha 14, která je i vlastníkem této stavby. Jde o ukázku experimentální architektury v podobě trojbokého jehlanu, jejímž základním konstrukčním materiálem je přes 7 km kmínků trvanlivého a snadno obnovitelného akátového dřeva, které bylo získáno z okolí Bzence. Akátové dřevo doplňují dubové, modřínové a ocelové prvky. Centrální točité schodiště má 98 schodů a vede na vyhlídkovou plošinu ve

Jiří Špaček (s využitím informací různých webových stránek), 7.6. 2019

věž