Barokní zámek byl obnoven v pol. 18.stol na místě staršího, zničeného zámku. Později byl zámek skoro zničen a zůstalo jen jedno ze čtyř křídel, které sloužilo jako škola. Nyní je zámek v soukromých rukou a majitel sídlo obnovuje.
Zamek, Srpen 2010
5.08.2010
Škvorec se připomíná v písemných pramenech poprvé k r. 1279. Zakladatelem a zřejmě i stavebníkem škvoreckého hradu (castrum), který je výslovně doložen až k r. 1404, byl pravděpodobně na konci sedmdesátých let 13. století významný dvorský a zemský úřadní Domaslav, královnin stolník (1262) královnin číšník (1263 – 1269, 1279) a nejvyšší komorník (1267 až 1278). Ze stavební činnosti tohoto vlivného šlechtice se na škvorecké ostrožně dodnes dochovala jen hluboká hradní studna, vytesaná do žulové skály poblíž původního raně gotického paláce, který stával v místech dnešní školy. Erb Domaslava ze Škvorce (tři svislé pruhy), s nímž se ve středních Čechách už nesetkáváme, dokazuje, že škvorecký hrad přešel zřejmě brzy do vlastnictví jiného šlechtického rodu. Jeho jméno ani jména dalších majitelů Škvorce až do poloviny 14. století však dnes ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Praha a okolí, 27.7. 2003

Škvorecký zámek má šanci na záchranu
    Historie – Vůbec nejstarší památkou a dominantou městyse Škvorce je ruina starého zámku, který založil v podobě hradu královský číšník a nejvyšší komorník Domaslav před rokem 1279. Původní hradní areál se změnou majitele na přelomu 14. a 15. století podstatně rozšířil díky sídlícímu rodu Obramoviců, a to o jižní a východní křídlo s kaplí, gotickou bránu s věží a padací most. Roku 1545 byl

Jan Psota ml., 16.3. 2008
    Škvorecký zámek odkryl další odkaz minulosti
    Ve středu 21. května 2008 se na škvorecké radnici uskutečnila slavnostní událost. Za dohledu představitelů obce a majitele zámku byla otevřena stará pamětní schránka, jíž klempíři nedávno objevili v makovici barokní věže škvoreckého zámku. Po objevení starého kancionálu z 1. poloviny 17. století roku 2006, je to jeden z lokálně významných objevů posledních let ve Škvorci. Otevření pamětní schránky Za

Jan Psota ml., kronikář obce Hradešín a městyse Škvorce, 17.6. 2008
    Středočeský kraj,  Praha-východ  (PH), Škvorec