Pivovar je poprvé uváděn roku 1510. Od 17. století sloužil jako zámecký a Liechtensteinové ho nechali rozšířit do podoby čtyřkřídlého dvora s velkou zahradou a s rybníkem. Ve 20. stol. upadal a v roce 1924 byl zrušen. Do r. 1986 zde byla sladovna. V l. 2005-08 byl areál upraven na obytný komplex.
© Milan Caha 02/2020
Škvorecký pivovar je poprvé uváděn roku 1510. Od 17. století sloužil pivovar jako zámecký a tehdejší majitelé panství Liechtensteinové ho nechali rozšířit. Z této doby pochází jeho podoba čtyřkřídlého dvora a průjezdem směrem do městečka, s velkou zahradou a s rybníkem. V roce 1739 je doložen zdejší sládek Václav Šlajs. V roce 1884 pivovar koupil jeho nájemce, sládek Alois Koldinský. Od roku 1897 byl sládkem a nájemcem František Hrstka, který pivovar modernizoval na parostrojní. V jeho době byl výstav až 10000 hektolitrů. Po smrti Františka Hrstky v roce 1900 vedla pivovar jeho dcera a od roku 1911 její druhý manžel Vladislav Stadlmann. Pivovar postupně upadal a v roce 1924 byl zrušen. Sladovna zde však fungovala až do roku 1986. V letech 2005-08 byl areál pivovaru upraven na obytný komplex.
Milan Caha (zdroj: Jákl P.: Encyklopedie pivovarů Čech, Moravy a Slezska. I. díl. Střední Čechy, str. 293-295. Vydavatelství Libri Praha, 2004), 17.3. 2020
    Středočeský kraj,  Praha-východ  (PH), Škvorec