Dřevěná rozhledna na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje v nadmořské výšce 620 m na bočním vrcholu kopce Hrby nad obcí Lašovice vedle chaty Onen Svět.
Langova rozhledna
Na stavbu rozhledny postavené v r. 2001 byla použita 15 m vysoká konstrukce dřevěné trámové věže. Rozhledna je na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje v nadmořské výšce 620 m na bočním vrcholu kopce Hrby nad obcí Lašovice. Stavba byla pojmenována podle obdivovatele místní krajiny Ing. Langa. Za jasného počasí je odtud vidět Písecké vrchy, jadernou elektrárnu Temelín, panorama Šumavy (Kleť, Libín, Bobík, Boubín, Poledník, Javor, Ostrý atd.), zámek Orlík, část Orlické přehrady, Brdy (vrcholy Třemšína a Prahy), Makovou horu a také rozhlednu na Veselém kopci u Mokrska. Na západní straně občas prosvítá hladina jezera Orlické přehrady. První vesnice, které jsou vidět jsou Klučenice, Voltýřov, Předbořice Vstup na rozhlednu umožňuje obsluha sousední chaty Onen Svět. Ta byla postavena v r. 1940 Klubem českých turistů. Časem zpustla a opět rozkvetla za soukromého majitele pana Marka Kernera s manželkou.
Vaculčík, 8.1. 2005
otvíračka

Rozhledna je přístupná po celý rok denně od 10:00 do 22:00

8.1. 2005

okruhy, vstupné

vstup návětěvníkům umožní obsluha sousední chaty Onen svět. Vstupné je pro dospělé 30,-Kč a pro děti 20,-Kč

Jihočeský kraj,  Písek  (PI), Zahořany