Tvrziště z něhož se dochoval nízký pahorek s plošinou 14x18 m. Dnes zde stojí chata č. E455. Prvním pánem na tvrzi byl zeman Příbek r. 1339. Tvrz zanikla počátkem 17. stol.
Hrádek Opočno
Na pahorku hrádku byla vybudována malá chatka.
Tvrziště na pahorku nad levým břehem řeky Jizery.
20.7. 2006
turistické

Na ploše tvrziště je vystavěna chatka č.0455 a v blízkosti chatka č.0454. Oblast tvrze dnes zvaná Opočeň se nachází v bludišti rekreačních chatek osady Káraný při soutoku Labe a Jizery. Samotná chatka č.0455 a tím pádem i tvrz se nachází na samém konci chatkové oblasti (ve směru proti proudu Jizery). Popsat přesnou polohu je vzhledem ke složitosti okolí obtížné. Napomoci může se jedná o místo těsně při levém břehu Jizery, konkrétně o soutok bezejmenné strouhy a Jizery, za níž se rozbíhá rozsáhlá louka.

20.7. 2006

Z historie:

Prvním pánem tvrze Opočno byl zeman Příbek, který byl vzpomenut v roce 1339. Ves však byla vlastněna i Jarošem z Rýzmburka. Po husitských válkách bylo zboží rozděleno na několik dílů, které byly vlastněny různými majiteli. V 17.století tvrz i ves zanikla. Do dnešní doby se dochoval nevysoký kužel o vrcholové plošině 14 x 18 metrů. Od okolního terénu byla tvrz oddělena hlubokým a širokým příkopem. Tvrziště bylo narušeno výstavbou rekreačních objektů. Archelogický výzkum provedlo Městské muzeum v Čelakovicích v letech 1975 – 1978. Získané nálezy dokládají život na tvrzi od 13. do 17.století. Velice hodnotné vykopávky jsou dodnes vystavovány v expozici Městského muzea v Čelákovicích.

Středočeský kraj,  Praha-východ  (PH), Káraný