Betonová rozhledna s ocelovými prvky byla postavena r. 2021 z iniciativy obcí Hýsly, Žádovice a Ježov na návrší Chrástky. Je volně přístupná a při výšce 17 m poskytuje výhled na Pálavu, Chřiby, okolí hradu Buchlov a při příznivém počasí i na Slovensko a Rakousko.
Súsedská
Železobetonová rozhledna se nachází na návrší Chrástky mezi obcemi Hýsly, Žádovice a Ježov, cca 20 km severně od Hodonína a prozatím k ní nevede žádná turisticky značená cesta. Byla postavena v průběhu r. 2021, je vysoká celkem 17 m (včetně signalizačního stožáru 21 m). Na vyhlídkovou plošinu ve výši 16 m vede celkem 99 schodů. Autem lze dojet k vinným sklípkům na východním okraji obce Hýsly, kam vede odbočka od místní autobusové zastávky a kde lze parkovat. Po polní cestě je pak nutno dojít až ke zdáli viditelné rozhledně (cca 300 m). Rozhledna poskytuje výhled na Pálavu, Buchlovské hory s hradem Buchlov, Chřiby, Ždánický les a při příznivém počasí i na Slovensko a Rakousko.
Jiří Špaček (s využitím informací různých webových stránek), 18.1. 2022
historie

Betonová rozhledna Súsedská vyrostla na návrší Chrástky (310 m n. m.) mezi obcemi Hýsly, Žádovice a Ježov v r. 2021. Původním iniciátorem stavby této rozhledny byla obec Hýsly, na jejímž severním okraji stávala od roku 2006 dřevěná rozhledna nazvaná Johanka. Poté, co musela být v roce 2016 z důvodu nevyhovujícího stavu její dřevěné konstrukce snesena, rozhodli se představitelé obce pro výstavbu rozhledny nové, avšak z odolnějších materiálů, což vyžadovalo zajištění nemalých finančních prostředků. Z toho důvodu spojily své síly obce Hýsly, Ježov a Žádovice a o stavbu rozhledny začaly usilovat v rámci společného Svazku obcí Mikroregionu Podchřibí. Při otevření turistické stezky „Cesty krajinou mikroregionu Podchřibí“ dne 11. května 2019 pak zároveň nechali jeho představitelé položit na místě budoucí rozhledny základní kámen a věž pojmenovali Súsedská. Projekt rozhledny připravilo architektonické studio DESIGN s.r.o. z Chotěboře,…  číst dále

Jihomoravský kraj,  Hodonín  (HO), Hýsly