Dřevěná rozhledna o celkové výšce 18,5 m byla postavena podle vzoru bývalé rozhledny na hoře Smrk z roku 1892 v Jizerských horách firmou Arrbo s.r.o. v roce 2009. Rozhledna se nachází v areálu Zoologické zahrady Praha. Oproti originálu má o 7 schodů méně.
Rozhledna Obora v Zoo Praha

Rozhledna Obora

Graficke pismenko Dřevěnou rozhlednu naleznete v areálu zoologické zahrady v Praze a nelze ji přehlédnout. Pokud budete ve spodní části zahrady nechte se vyvézt lanovkou. Rozhledna Obora vznikla jako replika původní dřevěné rozhledny, která stála na hoře Smrk v Jizerských horách. Rozhledna má tvar dvou nestejných příhradových čtyřbokých komolých jehlanů vnořených do sebe. Její půdorys je čtvercový o rozměrech 5x2 x 5x2 m a směrem nahoru se sbíhá. Celková výška se stožárem hromosvodu je 18,5 m. Rozhlížet se můžete celkem ze čtyř vyhlídkových plošin. Schůdky na poslední dvě plošiny jsou v mlynářském stylu a jsou velmi příkré. Na horní ochoz vystoupáte po celkem 85 ...
red. upr. cedule u místa, 6.11. 2011

Časová osa