Kostel sv.Víta postaven v r.1260. Ve 14.st. zvýšena věž a přistaven gotický presbytář. Po r.1666 kostel barokně opraven a přistavěna sakristie. R.1878 odhaleny fragmenty středověkých maleb. Restaurační práce zahájeny v r.1988 a pokračovaly v r.1999.
Kostel od jihozápadu
Kostel je přístupný v době konání bohoslužeb, pravidelně ve středu od 16.00.
historie

Obec Kojetice leží 3 km jižně od Neratovic, vpravo od hlavní silnice č.8 Praha – Mělník. První písemná zpráva o Kojeticích je z roku 1271, v které se říká, že děkan svatovítské kapituly postavil v Kojeticích kamenný kostel s věží. Dokončen však byl snad už v roce 1260. Ve 14. stol. byla zvýšena věž a přistaven gotický presbytář. Po roce 1666 byl kostel barokně opraven a v té době byla přistavěna sakristie. Roku 1878 při opravě omítek byly odhaleny fragmenty středověkých maleb. Byly však opět zakryty. Znovu byly odhaleny v r. 1970 při elektrifikaci kostela. Pro nedostatek finančních prostředků však byly částečně restaurovány až v roce 1988. Až v roce 1999 pak restaurátorské práce pokračovaly. Zatím byly zrestaurovány malby Zmrtvýchvstání Krista, Ukřižování, Ukládání do hrobu, Nanebevzetí Ježíše Krista a Seslání Ducha svatého. Pokračuje hledání dalších finančních prostředků, aby obnova vzácných nástěnných maleb mohla pokračovat.

půdorys kostela
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Středočeský kraj,  Mělník  (ME), Kojetice