Čistírna odpadních vod byla postavena v letech 1901 – 1906 a sloužila k čištění většiny odpadních vod města Prahy. Provoz byl ukončen po dostavbě Ústřední čistírny odpadních vod v roce 1967. Projekt kanalizace i návrh technických parametrů čistírny vypracoval sir William Heerlein Lindley.
Graficke pismenko Stará čistírna odpadních vod s muzejní expozicí se nachází v Praze 6-Bubenči v Papírenské ul. 6. Nejvýhodnější dopravní spojení k ní je autobusy MHD do zastávky Goetheho nebo Nemocnice Bubeneč, případně vlakem do zastávky Praha-Podbaba.
6.5. 2019

historie

Stará čistírna odpadních vod V Praze - Bubenči je významnou stavbou a archivem historie architektury, techniky a vodohospodářství. Byla postavena v letech 1901 – 1906 jako poslední článek systematické stokové sítě v Praze. K čištění většiny odpadních vod města Prahy sloužila až do roku 1967, kdy byla nedaleko na Císařském ostrově uvedena do provozu Ústřední čistírna odpadních vod. Pracovala ještě chvíli jako záložní čistírna, dokud nová

JC podle www stránek čistírny, 2.5. 2019