Hradiště bylo osídleno možná v období eneolitu, době halštatské i v raném středověku. Zachovaly se dva valy chránící kamenitou ostrožnu. Místo nabízí výhledy do krajiny.
Kopec Pišťák je dobře přístupný ze vsi Halouny, z ulice Na Pišťák nejprve po zelené značce, ze které se odpojíme doprava k rybníčku s přístřeškem. Odtud na vrchol vede prudce do kopce stezka.
8.9. 2019

historie

Hradiště Na Pišťáku poprvé zkoumal v roce 1930 E. Šimek, který zde měl nalézt keramiku z pozdní doby kamenné - eneolitu (4200 až 2000 před Kristem), starší doby železné - halštatské (750 až 420 před Kristem) a raného středověku (600 až 1200 po Kristu). Sporné jsou i nálezy z mladší doby bronzové (1200 až 750 před Kristem). Nalezené artefakty byly uloženy na Městském úřadě v Řevnicích, ale v průběhu let

Martin Prudký podle studie Výsledky průzkumu hradiště Pišťák u Řevnic - Jan John, Daniel Stolz, 8.9. 2019
    Středočeský kraj,  Praha-západ  (PZ), Řevnice