Hrady.cz
Nevelká, ale unikátní barokní Vrtbovská zahrada patří k vrcholným dílům zahradní architektury své doby. Vznikla v letech 1712-1720 podle plánů architekta Fr. Max. Kaňky za spolupráce sochaře M. B. Brauna a malíře V. V. Reinera. Nyní je v majetku hl. m. Prahy a zpřístupněna veřejnosti.
Vrtbovská zahrada
Střední terasa se schodištěm a opěrnou zdí pod horní terasou se sochami antických božstev.
Graficke pismenko Vrtbovský palác se nachází na Malé Straně v Karmelitské ulici na úpatí Petřína. Za ním se ukrývá nádherná terasovitá barokní zahrada s bohatou výzdobou. V průběhu turistické sezóny je přístupná veřejnosti po zaplacení vstupného. Nejsnadnější přístup k paláci a zahradě je od blízké tramvajové zastávky Malostranské náměstí.
19.4. 2015

historie

Barokní terasovitá Vrtbovská zahrada v Praze na Malé Straně patří ke klenotům zahradní architektury v rámci celé střední Evropy. Nachází se na svahu Petřína, vstup do ní je z Vrtbovského paláce v Karmelitské ulici č. p. 25. Založena byla na místě renesančních vinic a umístění ve svahu umožnilo pojmout ji jako působivý prostor ve více terénních úrovních s několika terasami. Zahrada se rozprostírá za palácem na nevelké ploše 0,31 ha v nadmořské

Pavel Vlach (s použitím internetových zdrojů, propagačních materiálů Vrtbovské zahrady a brožury, 2.6. 2014