Původně zřejmě románský venkovský kostelík, poprvé připomínán 1234. Úpravy 1311, 1659–77 (po švédském vypálení 1639) a 1899 (nová loď). Hřbitov sloužil do roku 1886, dnes většina náhrobků zanikla.
Kostel od severu

Kostel svatého Klimenta v Praze - Bubnech

Graficke pismenko Původně zřejmě románský venkovský kostelík je poprvé písemně připomínán roku 1234. Brzká zmínka i archaické zasvěcení svědčí o velkém stáří východní části stavby. Úpravy v letech 1311 (sakristie), zřejmě i po husitských válkách. Při švédském obléhání Prahy 1639 vypálen, obnoven nákladem majitele panství Maxmiliána Valentina z Martinic 1659–77. Vzhledem k rozvoji obce, připojené roku 1885 k Praze, přestal malý kostelík postačovat. Roku 1899 dostal novou dlouhou plochostropou loď. Okolní hřbitov sloužil do roku 1886, dnes většina náhrobků zanikla. Údajně ohrožován snahami o jeho využití jako stavební parcely.
Ivan Grisa, dle K. Kuča, Města a městečka..., díl 5, 7.3. 2009

Praha 7-Holešovice