Vrcholně barokní dům z r. 1710 podle projektu K. Dientzenhofera. Pozdně klasicistní přístavba z r. 1864 ve dvoře. Na nároží je socha sv. Josefa s Ježíškem od F. Geigera z let 1709–14. Ve 2. patře se dochovaly barokní malované trámové stropy.
dům na nároží Dražického nám. a Míšeňské ul.
© Milan Caha 08/2007
Graficke pismenko Dvoupatrový nárožní vrcholně barokní dům byl postaven v roce 1710 podle projektu Kryštofa Dientzenhofera. V roce 1864 byla ve dvoře postavena k hlavní budově pozdně klasicistní přístavba. Budova byla v 60. a 90. letech 20. století rekonstruována. Přízemí domu dnes slouží jako restaurace.
Milan Caha (zdroj: Pavel Vlček (ed.): Umělecké památky Prahy - Malá Strana, Academia, Praha 1999), 24.2. 2010

popis

Dům na obdélné parcele tvoří hlavní budova, dvě dvorní křídla a čtvercový dvůr. Fasády uličních průčelí vznikly na počátku 18. století. Zdobí je kamenné portály (v průčelí při Míšeňské ulici s kordonovou římsou), profilovaná korunní římsa a štítový vikýř. Na nároží je nika se sochou sv. Josefa s Ježíškem od Ferdinanda Geigera, vytvořená v letech 1709–1714. Pod sochou je domovní znamení v podobě štukové kuželky. V přízemních místnostech hlavní

Praha 1-Malá Strana