Zajímavě a velkoryse řešený rekreační městský komplex s vyhřívanými bazény z počátku 30. let 20. století postavený podle Otto Reichnera v severozápadní části města.
vstupní objekt koupaliště z parku
Koupaliště se nachází v severozápadní části města v sadech na Jaselské ulici.
6.9. 2008
popis

Hlavní bazén je rozdělen na dvě poloviny – pro plavce a neplavce. Vedlejší dětské brouzdaliště je ozdobeno sochami od akademického sochaře Josefa Obetha. Voda v bazénech je vyhřívaná. Nově jsou zde dva tobogány, kurty na plážový volejbal a dětské hřiště, nedaleko je také minigolf.

31.5. 2009

historie

Městské koupaliště v areálu Městských sadech postavené podle návrhu Otto Reichnera v letech 1930–31 s kapacitou až 6000 lidí, ve kterém slučují styly německého expresionismu a českého funkcionalismu. Otevřeno 28. 6. 1931, mimoprovoz bylo jedinnou sezónu – v roce 1997, kdy Moravu postihly velké povodně. V roce 2007 prošla hlavní budova celkovou rekonstrukcí.

Moravskoslezský kraj,  Opava  (OP), Opava