První záznamy o mlýně pocházejí až z r. 1826. V r. 1939 se zmiňuje Cyril Pukl, od něj také název Puklův mlýn. V 80. letech 20. století byl již nefunkční mlýn odkoupen pro rekreační účely. Někdy v letech 2012-2015 vyhořel a dodnes zůstaly pouze obvodové zdi.
© Luděk Vláčil 06/2020
Boskovice jsou moravským městem ležícím na hranicích Drahanské vrchoviny v okrese Blansko v Jihomoravském kraji, 14 km severně od okresního města a 33 km severně od Brna. Nejvýznamnější památkou a turistickým cílem je mohutná zřícenina hradu z 13. století. K dalším památkám patří například synagoga s židovským ghettem, kostel sv. Jakuba Staršího, kostel Všech svatých, radnice nebo barokní rezidence. Za navštívení stojí i expozice muzea nacházející se v několika, také již výše zmíněných, budovách a empírový zámek s parkem a několika dalšími objekty. V Pilském údolí pod Hradským kopcem na říčce Bělá se zachovalo několik vodních mlýnů. Jedním z nich je Puklův mlýn, který je dnes již zříceninou. Areál je nepřístupný a oplocený ale plot na několika místech chybí.

historie

V Pilském údolí pod Hradským hřbetem na říčce Bělá stávalo několik vodních mlýnů. Jedním z nich je Puklův mlýn. První záznamy o mlýně pocházejí až z indikační skici a císařského povinného otisku map stabilního katastru z roku 1826. O mlynářích v tomto mlýně není příliš známo. V roce 1939 se zmiňuje Cyril Pukl od něj také název Puklův mlýn. Někdy v 80. letech 20. století byl již nefunkční mlýn

Luděk Vláčil - zdroj: http://vodnimlyny.cz a další, 16.6. 2020
    Jihomoravský kraj,  Blansko  (BK), Boskovice