Kostel sv. Jiří je farní kostel, postavený v gotickém slohu. První zmínka sahá do r. 1217. Od r.1365 do husitských válek jsou známi všichni faráři. Po husitských válkách fara zanikla, obnovena koncem 17. st.. V r. 1892 byl v kostele udělán trámový strop. V r. 1987 bylo opraveno zdivo kostela a věže.
Kostelík stojí přímo u zámku.
Graficke pismenko Tento kostelík zde stojí již od šedesátých let XIV. století. Původní gotická stavba byla ke konci XVII. století zbarokizována, aby mohla v roce 1892 být opět přestavěna do gotické podoby.

historie

Kostel svatého Jiří je farní kostel, postavený v gotickém slohu. První zmínka sahá do roku 1217. V seznamu papežské listiny pražského biskupa Mikuláše figuruje i kostel sv. Jiří, čímž se dokládá jeho existence. Tato listina je datována 13. února 1257 a potvrzuje řádu křížovníků s červenou hvězdou, na které kostely má podací právo. Počínaje rokem 1365 až do husitských válek jsou známi všichni faráři, kteří zde byli. Po husitských válkách fara