První kostel stál v Líbeznicích již před r. 1380. V roce 1788 byl zbourán a v letech 1788 – 95 postaven nový kostel v barokním slohu. Jednolodní obdélníková stavba se čtvercovým presbytářem. Průčelí stavby vévodí kostelní věž.
Kostel sv. Martina
Pohled na kostel z náměstí
© Pavel Vítek 02/2007
Graficke pismenko Původní farní kostel sv. Martina se samostatnou zvonicí stál v Líbeznicích již před r. 1380. V roce 1788 byl zbourán a téhož roku začala stavba nového kostela. Současný kostel sv. Martina byl postavený v letech 1788 – 95 v barokním slohu.
Jedná se o jednolodní obdélníkovou stavbu se čtvercovým presbytářem. Obdélníkové sakristie se nacházejí po stranách chrámové lodě. Průčelí stavby vévodí kostelní věž. V kostele na klenbách se nacházejí malby z konce 18. století.

Praha-východ  (PH)
    Líbeznice