Poměrně nízká hranolová věž, postavená severně od zámku v Obříství, jehož zásobování vodou zajišťovala zřejmě do provedení labské regulace počátkem 20. stol. Absence slohových znaků neumožňuje její datování, nezmiňuje ji žádná relevantní literatura.
Věž od jihu
Věž stojí nad cestou, která vede severně od zámku z bývalého parku.

Vodárenská věž v Obříství

Poměrně nízká hranolová věž se zkosenými bosovanými nárožími stojí severně od zámku v Obříství. Jeho zásobování vodou zajišťovala zřejmě do provedení labské regulace počátkem 20. století. Absence slohových znaků neumožňuje datování její stavby (snad počátkem 19. století při velké přestavbě zámku), nezmiňuje ji žádná relevantní literatura.

Středočeský kraj,  Mělník  (ME), Obříství