Na břehu místního rybníka volně přístupná socha, plastika, nahého vodního stvoření s rybářskou sítí. Snad představuje vodníka. Postava v životní velikosti. Materiál pravděpodobně umělý kámen. Svou originalitou zcela unikátní dílo.
Socha vodníka v Libochovičkách
© Pavel Vítek 03/2018
Graficke pismenko Obec Libochovičky se nachází asi 11 km východně od Kladna. Do obce vedou silnice III. třídy. Ve vzdálenosti 2,5 km vede dálnice D7 s exitem 9. Železniční trať ani stanice na území obce nejsou. Ve všední dny má obec autobusové spojení s Prahou a Kladnem. Sochu najdeme na hrázi rybníka v centru obce.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1205. V centru obce, na západním břehu místního rybníka se nachází volně přístupná socha, plastika, nahého vodního stvoření s rybářskou sítí. Snad představuje místního vodníka. Postava je v životní velikosti. Materiál je pravděpodobně umělý kámen. Oproti malým prefabrikovaným sádrovým vodníkům všude v okolí je toto dílo svou originalitou zcela unikátní.

pomník, památník
     Kladno  (KL)