Raně barokní jednolodní kostel postavený podle J. B. Matheyho na místě staršího kostela na jihozápad od obce. Dvojice věží byla v roce 1856 snížena. Kaple sv. Jana Nepomuckého se světcovou sochou.
Graficke pismenko Choteč je jednou z obcí, která leží při Radotínském potoce, připomínaná už ve 12. století. Kostel stojí na návrší jihozápadně od obce, cesta k němu vede okolo původně barokního hospodářského dvora, ve kterém lze také najít pozůstatky chotečské tvrze. Severozápadně od obce, na druhé straně Radotínského potoka na návrší Škrábek, jsou pozůstatky dalšího opevnění.
Ivka, 19.12. 2007

Kostel sv. Kateřiny
    Kostel byl postaven v letech 1697–99 zřejmě podle návrhu J. B. Matheyho. K jeho stavbě bylo čátečně použito zdivo staršího kostela ze 16. století. V roce 1856 byly sníženy věže. U hospodářského dvora v obci při odbočce ke kostelu stojí socha sv. Kateřiny z roku 1764, a také další socha – zřejmě sv. Jana Nepomuckého, kterému je zasvěcena kostelní kaple.
    Ivka (Kolektiv autorů: Umělecké památky Čech 1, Academia, Praha 1977), 19.12. 2007

popis

Kostel je jednolodní stavba se čtvercovým presbytářem a obdélnou sakristií. V severním podvěží je obdélná kaple sv. Jana Nepomuckého, má klášterní klenbu, je zde barokní světcova socha a dva dřevěné svícny z poloviny 18. století. Vstupní portál se štítem je datován do roku 1699. Dvě čtvercové věže v západním průčelí mají obdélná polokruhem ukončená okna a nesou stanovou střechu. Loď je sklenuta valenou klenbou s pásy a lunetami, sakristie

Praha-západ  (PZ)
    Choteč