Zámek nechali r. 1615 přestavět ze starší tvrze Vratislavové z Mitrovic. Od r. 1840 do r. 1924 majetek Schwarzenbergů. R.1930 přestavěn, tehdy ztratil barokní rysy.
pohled od severozápadu
© Milan Caha 10/2008
Všeradice jsou poprvé zmiňovány roku 1271, kdy část vsi daroval Oldřich Zajíc z Valdeka klášteru svaté Dobrotivé. Roku 1324 je připomínán vladycký statek s vladykou Bohuslavem ze Všeradic. Od poloviny 14. století vlastnili Všeradice pánové ze Svinař, kteří je připojili k lochovickému panství. Roku 1470 patří tvrz i ves pánům z Donína, majitelům Okoře. Roku 1574 získal Všeradice Walter z Waltersbergu, majitel panství Lochovice. Roku 1615 je koupili Vratislavové z Mitrovic, kteří nechali rozsáhlou „kamennou, šindelem krytou“ tvrz přestavět na jednoduchý jednopatrový zámek. Roku 1840 získal osovské panství včetně Všeradic rod Schwarzenbergů a vlastnil je až do roku 1924. Plány z roku 1840 ukazují velkorysou podobu areálu zámku včetně zámeckého parku. Čtvercové nádvoří dvora bylo na západě ohraničeno jednoposchoďovou obytnou budovou zámku. Na jižní straně byly ...
Milan Caha (Zdroj: internetové stránky obce www.vseradice.cz), 31.10. 2008
    Středočeský kraj,  Beroun  (BE), Všeradice