Archeologicky neprozkoumané trojúhelníkové hradiště o rozloze 1 ha, považované za slovanské, na ostrohu nad Radotínským potokem.
šíjový val - nejzachovalejší část
© Milan Caha 03/2008
Graficke pismenko Hradiště leží na vysoké ostrožně nad Radotínským potokem mezi obcemi Choteč a Chýnice v poloze nazývané Škrábek. Nejsnadnější přístup je po neznačené cestě od hřiště nad Chotčí. Jedná se o jednodílné trojúhelníkové hradiště o rozloze přibližně 1 hektaru, opevněné jednoduchým valem a příkopem. Val byl pravděpodobně zpevněn kameny (ukazuje na to množství kamenů na průřezu korunou valu), jeho konstrukce však nebyla nikdy archeologicky zkoumána. Výška čelního valu dosahuje až 3 metry, příkop je mělký a úzký (cca 1 metr a 3 metry široký). Obvodové valy jsou málo znatelné, výraznější jsou na severovýchodní straně hradiště. Datace hradiště je nejistá, ...
Milan Caha (zdroj: kol. Encyklopedie hradišť v Čechách, Libri, Praha 2003), 18.3. 2008

hradiště