Moje místa 0
Zámek přestavěný ze starší tvrze kolem r. 1600. R. 1886 byla k zámku přistavěna v pseudorománském slohu kaple. V padesátých letech byla budova užívána jako školící středisko min. zemědělství a od r. 1960 byl ve správě min. vnitra. Po r. 1989 navrácen arcibiskupství, od r. 2015 přestavován na hotel.
zámek od jihozápadu
© Milan Caha 11/2009
Graficke pismenko Po celou dobu existence tvrze a později zámku se velice často mění jeho majitelé, proto tedy stručně: Původní tvrz (prvně zmíněna roku 1332) byla přestavěna kolem roku 1600 v čtyřkřídlou budovu, uzavřenou kolem čtvercového dvora, s předsunutou hranolovitou věží v západním průčelí. Kaple z roku 1886 postavená v pseudorománském slohu volně přilehá k zámku. 13.7.1919 se v zámku konala schůze ministerské rady včetně prezidenta Masaryka. V padesátých letech byl zámek využíván jako školící středisko ministerstva zemědělství, od roku 1960 byl ve správě ministerstva vnitra. Byly zde ubikace a cvičné prostory pro pohotovostní pluky a tzv. ...