Raně gotický kostel v osadě Ledce z 2. poloviny 13. století s hrotitým profilovaným portálem na jižní straně stavby. Upravován v roce 1736 a 1902. Opravován v roce 2002.
V malé osadě Ledce, kde se dnes nachází statek s přilehlým rybníkem, lze spatřit kostel sv. Bartoloměje. Kostel je obehnán kamennou zdí, která kolem roku 2002 prošla rekonstrukcí a byla na rozbořených místech opravena. Kostel byl postaven ve 2. polovině 13. století a během své existence prošel úpravami, poprvé v roce 1736 a následně roku 1902. Odborných oprav se dočkal v roce 2002, kdy bylo provedena sanace již zmíněných kamenných zdí kolem kostela, střechy a střešní krytiny a zdí samotné stavby. Na jižní straně kostel naleznete hrotitý profilovaný portál a odborně přenesenou fresku zobrazující stavbu domu.

Na kostel narazíte pokud půjdete po červené turistické z hradu Zbořený Kostelec směrem na Čerčany podél řeky Sázavy.
    Středočeský kraj,  Benešov  (BN), Ledce