Přesné staří kostela není známo, dle presbytáře v podobě apsidy je považován za původně románský. Poprvé je uváděn jako farní roku 1364. V roce 1797 byl kostel barokně přestavěn arcibiskupem Salmem. Do nynější podoby upraven architektem J. Stibralem r. 1898. Kolem kostela býval do roku 1810 hřbitov.
© Milan Caha 03/2020
Graficke pismenko Přesné staří kostela není známo, dle presbytáře v podobě apsidy je považován za původně románský. Poprvé je uváděn jako farní roku 1364, kdy zde působil plebán Jiří. Řada dalších známých plebánů končí rokem 1418, kdy zde sloužil plebán Petr. Po husitských bouřích v kostele sloužili husitští faráři. Po rekatolizaci zde v 17. století působil jezuita Bohuslav Balbín. Od roku 1763 byla Kamenice majetkem arcibiskupství Pražského. V roce 1797 dal kostel barokně přestavět, zvýšit a nově sklenout, arcibiskup Vilém Florentin Salm. Presbytář byl tehdy sklenut křížovou klenbou bez žeber, loď valenou klenbou, na které je nástropní obraz Mojžíš na hoře Sinaj. Rovněž v té ...
     Praha-východ  (PH)
    Kamenice