Zámek byl postaven na místě starší tvrze, která byla zničena při třicetileté válce. V r. 1750 byl přestaven a vznikla trojkřídlá dispozice svírající čestný dvůr. R. 1822 se majitelem zámku stal kníže Rohan. Dnes je zámek využíván ke komerčním účelům.
Jižní (zadní) průčelí
Nádherný trojkřídlý zámek (s dodatečným rozšířením o další ubytovací budovu) si zvenku můžete snadno prohlédnout. Vstupy od hlavní silnice i zezadu z francouzské zahrady (případně golfového hřiště) jsou volně přístupné. Interiér pak nejlépe poznáte, když se zde ubytujete. Areál je totiž přeměněn v luxusní čtyřhvězdičkový hotel.
historie

Tvrz v místech zámku vznikla již počátkem 15. století, ale výrazně se zapsala do dějin až roku 1562, kdy zde nocoval král Maxmilián. V době po ničivé 30-ti leté válce se tvrz mění na zámek. Z původní stavby se zachovaly pouze 3 místnůstky v přízemí. Hodně z dnešního vzhledu však získal teprve až r. 1750. Tehdy vznikla především jeho trojkřídlá dispozice svírající čestný dvůr. Roku 1822 získává panství Štiřín se zámkem kníže Rohan, později hrabě Nostic-Rheinek. Za něj proběhly další stavební zásahy. Mědikovec a kotlář František Ringhoffer z nedaleké Kamenice zámek kupuje roku 1870, a jeho rod jej vlastní až do revolučního roku 1945.

Středočeský kraj,  Praha-východ  (PH), Štiřín