Rozhledna na kopci Husarůvka z roku 2004. Součástí je budova obecního úřadu a dalších služeb. Celoročně přístupná. Výška 17 m s výborným výhledem do okolí, hlavně dominanta Beskyd s Žermanickou přehradou.
Graficke pismenko Rozhledna nad Žermanickou přehradou stojí v místech kopce Husarůvka v centru obce Soběšovice. Výška činí pouhých 17 m, ale přesto díky své poloze umožňuje výborný pohled do okolí. Hlavní motiv je zdejší vodní nádrž s dominantou Beskyd. V zimních měsících je dobře vidět i nedaleká Těrlická přehrada.
Rozhledna je přístupná celoročně. Nutností je však požádat o klíče buď na obecním úřadě či v restauraci, které jsou součástí této rozhledny. V budově sídlí i pošta a najdeme tu i zdejší knihovnu. Komplex s rozhlednou vznikl v roce 2004. Rozhledna má železnou konstrukci s dřevěným opláštěním. Ukončena je zastřešenou vyhlídkou.