Zaniklá drobná bezeslohová kaple nejpozději z 2. pol. 18. stol., patrně však starší. Stávala v lukách na okraji místecké části Koloredov nedaleko řeky Ostravice. Zbořena byla na konci 60. let 20. stol. v souvislosti s asanací starého Místku.
Zaniklá kaplička v okrajové části Koloredova - původně samostatné osadě, dnes součásti města Místku. Kaplička stávala uprostřed luk, při starší cestě, která vedla z bývalého Koloredovského (Sviadnovského) dvora do centra městečka Místku. Tato zadní cesta vedla souběžně s hlavní císařskou silnicí, která tvořila páteř Koloredova a spojovala Místek (vycházela z náměstí) a slezský Frýdek a kolem které se soustředila veškerá zástavba. Dnes je touto někdejší hlavní silnicí ulice Pionýrů a onou vedlejší zadní cestou, u které kaplička stávala, ulice Malý Koloredov. V minulosti se této lokalitě říkalo Kamenec z důvodu blízkosti řeky Ostravice, která toto místo často ohrožovala a zanášela naplaveným kamením. Kaplička je v těchto místech zaznamenána již na vojenské topografické mapě ze 60. let 18. století, může však být ještě starší. Zbořena byla koncem 60. let 20. století v souvislosti s celkovou asanací starého Místku a výstavbou nových panelových sídlišť. Dnes se na místě kapličky nachází středoškolské učiliště.
popis

V minulosti kaplička stávala uprostřed luk a polí, které se rozkládaly mezi zadky koloredovských domů u hlavní ulice a nestabilním řečištěm řeky Ostravice. Tvořila jí prostá drobná zděna stavba na půdoryse čtverce o straně necelé 2 metry. Hlavním průčelím byla orientovaná k východu, k cestě. Tady byly v segmentem zakončeném otvoru vsazeny dvoukřídlé dveře, přes jejichž horní zamřížovanou část bylo možno nahlížet do interiéru. Jedinou větší ozdobou průčelí byla dvojice ve štuku provedených pilastrů se stylizovanými hlavicemi podél dveří. Celek završovala do fabionu vytažená korunní římsa. Střecha byla prostá sedlová, doplněná dvěma trojúhelnými štíty s podlomením. Na koncích hřebene střechy byly umístěny dva malé plechové křížky.

Moravskoslezský kraj,  Frýdek-Místek  (FM), Místek