Boží muka v místní části Husinec obce Raškovice. Drobná lidová stavba s obrázkem světice a lucernou pochází z roku 1912.
© Jan P. Štěpánek 06/2007
Drobnou církevní památkou upomínající na zbožnost našich předků jsou Boží muka v raškovické části Husinec, při silnici z Raškovic na Krásnou a Janovice-Bystré, asi 2 km západně od centra obce. Drobná, na bílo natřená stavbička na kamenné podezdívce má ve své horní části výklenek s obrázkem svaté a malou lucerničkou. Podle letopočtu nad výklenkem byla tato Boží muka vystavěna v roce 1912 a někým, jehož iniciály začínaly F. B. Tyto iniciály jsou součástí datování stavby. Boží muka jsou volně přístupná od hlavní cesty.
Moravskoslezský kraj,  Frýdek-Místek  (FM), Raškovice