Malý venkovský zámek byl nad pravým břehem Lučiny postaven někdy kolem roku 1730 jako součást areálu dvora. Zámek se dvorem zchátral během let užívání JZD a v letech 1997-98 byl i se dvorem zbořen.
areál zaniklého dvora a zámku-zbyly jen 2 thuje a část budov dvora
© Jan P. Štěpánek 03/2005
Centrum a dominantu obce Prostřední Bludovice tvořil ještě donedávna rozsáhlý komplex dvora a malého zámku. Malý barokní zámek na návrší nad pravým břehem Lučiny, postavený po roce 1740, získal pozdějšími přestavbami vzhled nevýrazné přízemní obdélné budovy kryté valbovou střechou. Zámek zaujímal SZ nároží areálu dvora. Důsledkem arogance některých zdejších lidí bylo jeho okolí zastavěno čističkou a velkou halou a areál dvora i se zámkem ponechány osudu. Rychle zchátral a v letech 1997-98 byl naprosto nesmyslně zbořen. Místo zámku je dnes rovná a nezastavěná plocha u velké haly po levé straně cesty vedoucí od přehrady do Dolních Bludovic.
historie

Statek a samostatná ves Prostřední Bludovice vznikly v r. 1711, kdy majitel dílu Horních Bludovic Rudolf Pelhřim z Třánkovic prodal tuto část Kašparu Marklovskému ze Žebráče. Po jeho smrti prodala jeho žena Zuzana Alžběta v roce 1741 statek Václavu Karvinskému z Karviné. Někdy v letech 1740-1772 zde Václav Karvínský vystavěl na návrší nad pravým břehem řeky Lučiny dvůr a malý barokní zámeček. Zpočátku byl dvůr patně dřevěný. V roce 1772 prodal Arnošt Karvinský ves Karlovi Grussmanovi z Komárna. Ten zámek přestavěl do podoby, která se udržela až do jeho zániku. Po roce 1908 se zámek stal majetkem Rakouské hutní společnosti. V roce 1939 přešel arizací na německý stát a po válce byl skonfiskován. Poté byl využíván zemědělskými organizacemi. Desktruktivní bylo pro zámek vystavění rozsáhlé shromažďovací haly na východ od zámku a v areálu dvora vznikla čistička. Celý areál dvora i se zámkem rychle zpustly a nakonec byly…  číst dále

Jan P. Štěpánek, Šlechtická sídla na Frýdecko-Místecku (J. Tichánek a kol.), 19.8. 2004

, zámeček se dvorem na mapě stabilního katastru ze 30. let 19. stol.