Věž pojmenovaná jako Chmelový maják byla postavena v roce 2009. Má výšku čtyřicet metrů a podobu kvádru o rozměrech šest krát šest metrů. Na jejím vrcholu je vyhlídková plošina. Během cesty ve výtahu jsou promítány filmy. Prohlídku je nutné rezervovat předem.
V Žatci v roce 2009 vyrostla nová dominanta města. Věž pojmenovaná jako Chmelový maják má výšku čtyřicet metrů. Její stavba byla součástí projektu Chrámu chmele a piva. Věž, pivní maják, má podobu kvádru o rozměrech šest krát šest metrů. Těleso věže je tvořeno dvěma v sobě umístěnými tubusy. Na vrcholu je zakončena symbolickou chmelnicí v podobě sedmi ocelových tyčí s průměrem 27 centimetrů se speciálním nasvícením. Střecha věže slouží jako vyhlídková plošina Samotná výstavba věže vyšla na zhruba 19 milionů. Je v ní umístěn atypický výtah s multimediální projekcí v podlaze a ve stropě. V něm jsou během jízdy nahoru promítány filmy o žatecké chmelařské oblasti. Návštěvníci pak při cestě dolů z vyhlídkové plošiny shlédnou ve výtahu druhý film o historii regionu. Z věže vede dvanáct metrů dlouhá lávka, která je nad Miléniovou ulicí spojena s regionálním informačním centrem, kde bude pokračovat prohlídka, která vznikla z bývalého skladu chmele. Lávka, ocelový příhradový tubus, bude mít tvar nepravidelného komolého jehlanu. Projekt Chrámu chmele a piva přinesl přeměnu zanedbané části města na turisticky atraktivní oblast. Změny se dotkly náměstí Prokopa Velikého a okolí, bývalé renesanční sladovny v Masarykově ulici a zahrady v kapucínském klášteře pod domovem důchodců. Při realizaci projektu za čtvrt miliardy korun město získalo dotaci 211 milionů z Evropské unie bylo v letech 2009 až 2011 přestavěno několik objektů.
Ústecký kraj,  Louny  (LN), Žatec