Novorománský kostel Neposkvrněného početí Panny Marie postavený v letech 1909 až 1910 ze sbírek věřících.
čelní pohled na kostel
© Jan P. Štěpánek 01/2006
Obec Pržno neoplývá historickými památkami. Stáří dochovaných budov v obci nepřesahuje 200 let a tak se hlavní dominantou obce stal kostel Neposkvrněného početí Panny Marie stal její hlavní dominantou. Byl postaven v letech 1909 - 1910 na přání občanů ze sbírek v místě, ve Slezsku a na Moravě. Kostel představuje jednolodní stavba ukončená polygonálním presbytářem na západní straně a štíhlou průčelní vstupní věží ukončenou jehlancovou střechou na straně východní. Stavba byla pojata v tehdy oblíbeném novogotickém slohu. Kostel se nachází při hlavní tzv. „staré frýdecké“ silnici z Frýdku do Frýdlantu. Kolem kostela se rozkládá místní hřbitov. Před kostelem ještě donedávna stály dvě dominantní lípy. Jedna byla stromem republiky z roku 1945 a druhá stromem republiky z roku 1918. Strom republiky z roku 1945 byl před pár lety z důvodu nemoci lípy pokácen. Nyní byl od větví ořezán i druhý strom a dle všeho to vypadá, že i ten bude v nejbližší době pokácen.
Moravskoslezský kraj,  Frýdek-Místek  (FM),