Moje místa 0
Zámek postaven v polovině 18. století na místě staršího dvora ženským dominikánským klášterem sv. Anny v Brně. Od roku 1782 patřil Náboženskému fondu, od roku 1824 Ditrichštejnům a od roku 1850 Mitrovským z Mitrovic a Nemyšle. V roce 1947 připadl státu.
zámek Blažovice
Graficke pismenko Ves Blažovice se poprvé připomíná roku 1141 jako majetek olomouckého biskupství. Od roku 1317 patřila ženskému dominikánskému klášteru sv. Anny v Brně. V roce 1725 nechala abatyše kláštera ve vsi postavit dvůr a severně od něj pak jednopatrovou budovu nazývanou zámkem. Byly v ní byty vrchnostenských úředníků a kanceláře. Po zrušení kláštera v roce 1782 zámek připadl Náboženskému fondu. V roce 1824 Blažovice koupil František Xaver z Ditrichštejna. Od roku 1850 celé panství přešlo na Mitrovské z Mitrovic a Nemyšle. V roce 1925 se zámek změnil v sídlo majitele velkostatku. Po roce 1947 velkostatek i se zámkem přešel do majetku státu a sloužil různým zemědělským organizacím. Po roce 1989 byl v restitucích vrácen potomkům majitele velkostatku. Dnes slouží jako byty a sídla firem.
Vlastislav Mareček, F. Musil, Neznámé zámky Moravy a Slezska, Šmíra-Print 2015, 19.10. 2016

popis

Zámek stojí v centru obce u hlavní silnice. Je to zmodernizovaná jednopatrová obdélná budova s valbovou střechou.
    Vlastislav Mareček, 19.10. 2016