Patrová, zděná, v půdorysu čtvercová, zvonice byla postavena v 1. polovině 19. století. Ve zvonovém patře je opatřena čtyřmi okny. Jehlancová střecha je ukončena kovovou bání s křížkem. Opatřena novějším zvonem, původní byl zrekvírován za války.
zvonice od jihu
© Milan Caha 05/2011
Patrová, zděná, v půdorysu čtvercová, zvonice byla postavena v 1. polovině 19. století. Ve zvonovém patře je opatřena čtyřmi okny. Jehlancová střecha je ukončena kovovou bání s křížkem. Původní zvon byl zrekvírován za války. Roku 1918 byla zvonice poškozena větrem. V plechové báni, která tehdy spadla, byly nalezeny písemnosti a další drobnosti z roku 1868.
Jihomoravský kraj,  Brno-město  (BM), Brno-Chrlice