První zmínka o mostě přes Střelu v Rabštejně pochází z roku 1340. Dnešní objekt snad obsahuje některé původní prvky, dva hlavní oblouky jsou však ze 16. století. Za 1. republiky byl nově vydlážděn, velká oprava v roce 1993 zachovala původní vzhled.
Most převádí přes Střelu silnici Žihle - Manětín. Vede přes něj několik turistických značek. Do Rabštejna je od vlaku nejblíž ze stanice Žihle na trati Plzeň - Žatec (po modré cca 7 km), autobusové spojení funguje jen sporadicky v pracovních dnech. Na pravém předmostí mostu lze v domku E44 (bývalý špýchárek) získat informační materiály o "nejmenším českém městě".
popis

Most je celkem dlouhý 65 m, celková šířka činí 4,6 m (vozovka 3,8 m), rozpětí oblouků 2 x 8,4 m. Parapetní kamenné zídky v celé délce, vozovka z řádkové dlažby. Socha Jana Nepomuckého, která stála uprostřed mostu, byla po roce 1945 shozena do řeky, následně vylovena a umístěna nad levé předmostí.

Ivan Grisa, dle Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, svazek 3, 17.8. 2008

Kamenný most v Rabštejně nad Střelou

První zmínka o mostě (kamenném?) v Rabštejně pochází z roku 1340. Doloženy jsou opravy (či nové stavby) v 16. století a v letech 1738–48. Poškozen povodní roku 1872 a havárií kamionu roku 1992. Po ní začala velká oprava, která proti původním záměrům naštěstí zachovala jeho původní ráz bez rozšiřování.

Ivan Grisa, dle K. Kuča, Města a městečka..., svazek 6, 17.8. 2008

Plzeňský kraj,  Plzeň-sever  (PS), Manětín