Zvonička pravděpodobně z první pol. dvacátého století. V době první republiky prý hajný z Bunče, nebo jeho manželka, třikrát denně zvonívali, aby dělníci, kteří v okolních lesích pracovali, měli pojem o čase.
Bunč
Dřevěná zvonice na Bunči.
V nádherném prostředí pohoří Chřibů, na křižovatce cest z Velehradu, Zdounek a Kostelan, je na místě zvaném Bunč, krásná dřevěná zvonička. Naproti ní je budova Lesního penzionu. Ten vznikl na popud Klubu Českých Turistů v r.1924. Zvonička vznikla pravděpodobně v první pol. dvacátého století. V době první republiky prý hajný z Bunče, nebo jeho manželka, třikrát denně zvonívali, aby dělníci, kteří v okolních lesích pracovali, měli pojem o čase, Na sklonku druhé světové války byl ale zvon ukraden a od té doby zvonice chátrala. Lesáci se proto rozhodli, že podle dobové fotografie nechají vyrobit zvonici novou. To se podařilo, a tak zvonička opět krášlí okolí Chřibů.
Zlínský kraj,  Kroměříž  (KM),