Hrady.cz
Ocelová telekomunikační věž z r. 2003 na kopci Okrouhlá nad Staříčem, využívaná rovněž jako rozhledna. Věž je vysoká 55 m, vyhlídková plošina je ve výšce 30 m a vede na ní 162 schodů.
celkový pohled na vysílač s rozhlednou na Okrouhlé
© Jan P. Štěpánek 04/2009
Graficke pismenko Nová dominanta obce Staříč nedaleko Místku, ocelová rozhledna na kopci Okrouhlá (378 m n. m.).
Rozhledna byla vystavěna v roce 2003 jako telekomunikační věž (vysílač) s využitím jako výletní rozhledna. Věž samotná je vysoká 55 m s vyhlídkovou plošinou ve výšce 30 m. Na ní návštěvníka přivede celkem 162 schodů.
Z rozhledny je dokonalý kruhový výhled na celé Pobeskydí s masívem Palkovických Hůrek, Ondřejníkem, Lysou horou, na Frýdek-Místek, Havířov, Ostravu, do tzv. Moravské Brány a za dobré viditelnosti i vrcholy Jeseníků.