Zchátralá kaple nedaleko bývalých ostravických hamrů na dolním konci obce Ostravice.
Hamerská kaple při hlavní silnici
© Jan P. Štěpánek 04/2007
Drobná a velmi nenápadná stojí na dolním konci obce Ostravice stará kaplička. Nachází se těsně při hlavní silnici ve stínu letité košaté lípy. Naproti kaple stojí někdejší slavný, dnes velmi zchátraly hotel Smrk. V minulosti od této kaple směrem na Frýdlant nad Ostravicí stávaly za sebou čtyři ostravické hamry. I sama kaplička není v lepším stavu, ba naopak. Protože stojí těsně u cesty, je každoročně zahazována sněhovou solenou kaší, která se v zimě na cestě tvoří. Dveře do kaple jsou polorozpadlé, interiér vybrakovaný a střecha drží jen silou vůle.

Vývoj událostí místa

Kaple byla rozebrána dne 6.6.2013