Hrady.cz
Zděná rozhledna (21 m, 320 m n. m.) byla postavena a otevřena pro veřejnost r. 2009. Rozhledna je součástí sportovního areálu s restaurací. Z vyhlídkového ochozu ve výšce 17 m se nabízí krásný výhled na město Olomouc, oblast Hané, Oderské vrchy, Hostýnské vrchy, Drahanskou vrchovinu či Jeseníky.
U rozhledny je parkoviště a restaurace s venkovním posezením, v pokladně rozhledny je možné zakoupit občerstvení a upomínkové předměty.

historie

Nová zděná rozhledna "Božka" byla otevřena v Přáslavicích v říjnu roku 2009, postavena byla téhož roku. Zděná rozhledna je vysoká 21 m a nachází se 320 m n. m., je součástí sportovního areálu s restaurací. Rozhledna byla postavena díky dotaci EU v rámci Regionálního programu Střední Morava. Jméno Božka získala rozhledna podle maminky přáslavického starosty Rochovanského. Ze zastřešeného vyhlídkového ochozu rozhledny ve výšce 17 m se nabízí