Na poč. Zoologické zahrady byl zookoutek, zřízený v 50 letech 20. stol. v centru Olomouce. Poté byla v l. 1952-56 vybudována Zoo na dnešním místě. V 70. letech se rozrostla téměř do dnešní podoby. V 90. letech 20. stol. bylo mnoho pavilonů moderně zrekonstruováno a mj. byla postavena obří akvária.
odpočívající lvice
© Jan P. Štěpánek 04/2009
Zoologická zahrada se nachází ve vzdálenosti asi 11 km od Olomouce směrem na Šternberk na upatí Nízkého Jeseníku na ploše 42,5 ha. Na této ploše je umístěno přes 200 živočišných druhů. V areálu zahrady je nevelká vyhlídková věž. Z Olomouce se do zoologické zahrady dostanete autem nebo autobusem městské hromadné dopravy č. 11 od hlavního nádraží.
1.1. 2005
historie

V roce 1952 bylo rozhodnuto, že zoologická zahrada bude vybudována na pozemcích bývalého kláštera Hradisko severně od obce Svatý Kopeček. Pro zahradu byl určen prostor 42,5 ha. Ještě v květnu téhož roku začala výstavba a dne 3. června 1956 byla zahrada slavnostně otevřena.

1.1. 2005

Další texty historie
otvíračka

Otevřeno celoročně říjen až únor 8.00 h - 16.00 h březen 8.00 h - 16.30 h duben až srpen 8.00 h - 18.00 h září 8.00 h - 16.30 h Vstupné dospělí 70,- Kč děti od 3 do 15 let, studenti a důchodci 50,- Kč Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P zdarma Rodinná vstupenka, platná pro dva dospělé a až čtyři děti 600 Kč na rok

Olomoucký kraj,  Olomouc  (OL), Olomouc-Svatý Kopeček