Barokní zámek byl založen na místě starší tvrze v l. 1768–1769 pro rod Podstatský-Lichtenštejn. Ti jej vlastnili až do r. 1945. V r. 1805 po bitvě u Slavkova byla v zámku zřízena polní nemocnice. Dnes slouží jako výchovný ústav pro děti a mládež.

Zámek ve Veselíčku

Tvrz na stejném místě vznikla pravděpodobně v polovině 16. století za vladyků z Bobolusk. V roce 1573 získali tvrz Podstatští z Prusinovic (od počátku 18. století po sňatku titulování jako rod Podstatský-Lichtenštejn), ti ji vlastnili až do roku 1945. V letech 1768-1769 byl v místech tvrze vybudován fulneckým architektem Thalerem pozdně barokní zámek s rozsáhlým parkem. Po bitvě u Slavkova byla roku 1805 zřízena v zámku polní nemocnice, kam byli sváženi ranění z napoleonských válek.Na kopci nad zámkem vznikl následně vojenský hřbitov (asi 700 těl). Jako lazaret sloužil zámek ještě po bitvě u Wagramu v roce 1809 a po bitvě u Lipska v roce 1813. Na přelomu století byl kolem zámku založen park o výměře 5,4 hektarů se spoustou vzácných dřevin. Část parku před zámkem byla upravena ve francouzském stylu s terasami a byla vroubena ...
Kolektiv autorů, Hrady a zámky na Moravě, 1987, Praha; de ardoise, 5.6. 2005
    Olomoucký kraj,  Přerov  (PR), Veselíčko