Ves se prvně uvádí v r. 1447 již jako pustá. V r. 1559 již byla osídlena německými kolonisty, kteří zde žili až do vysídlení po 2. světové válce. Poté se pustá obec stala součástí vojenského újezdu Libavá. V 50. a 60. letech 20. stol. byly všechny budovy kromě kostela zbořeny.
Lokalita zaniklé obce Jestřabí se zříceninou kostela Nejsvětější Trojice leží asi 4 km východně od obce Hlubočky. Dnes již o existenci kostela většina lidí neví. V současnosti je totiž lokalita Jestřabí (též Jestřebí, Jestřábí, německy Habicht) v nepřístupné oblasti vojenského újezdu Libavá. Nevede k ní žádná cesta a v hustém porostu ji nelze ani snadno najít. Tento článek nemá nabádat k návštěvě místa, je to totiž nebezpečné a pod několika tisícovou pokutou také zakázané. Má pouze poukázat na jeho existenci, než bez povšimnutí beze stopy zcela zanikne. Jestřabí připomínají jen skromné zbytky zdí domů, sklepů, studny a hřbitova obepínající dosud nejvýraznější stavbu, kterou je zřícenina kostela. Brzy však po tomto velmi zajímavém místě zbudou pouze fotografie a popisy. Stejný osud čeká i množství dalších staveb na tomto rozsáhlém území.
10.5. 2016
historie

O bývalé obci Jestřabí (též Jestřebí, Jestřábí, německy Habicht) ani kostelu Nejsvětější Trojice není známo příliš informací a dnes již o jejich existenci většina lidí ani neví, protože se nacházejí v nepřístupné oblasti vojenského újezdu Libavá. Ves byla poprvé zničena zřejmě již v době husitských válek, protože se v roce 1447, kdy připadla statku a panství Velká Bystřice, uvádí jako pustá. V roce 1559 již byla osídlena německými kolonisty, kteří zde v roce 1589 vybudovali kostel. V Jestřabí se nacházelo 79 domů, vodní (Grundmühle) a větrný mlýn. Od roku 1814 zde byla škola a počátkem 20. století i záložna. Od poloviny 19. století bylo Jestřabí samostatnou obcí. Po 2. světové válce bylo německé obyvatelstvo vysídleno a pustá obec se stala součástí vojenského újezdu Libavá. V 50. a 60. letech 20. století byly všechny budovy kromě kostela zbořeny.

Katastrální mapa obce v r. 1945.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek