Sousoší sv. Floriána z roku 1847. Po stranách sv. Jan z Boha a sv. Jan Nepomucký. Sousoší po r.1945 přemístěno do prostorů státního statku. Po r.1991 přemístěno zpět na původní místo uprostřed obce. V tomtéž roce nově vysvěceno.
Sousoší sv. Floriána v Jívové
© Pavel Vítek 01/2014
Obec Jívová leží 19 km severovýchodně od Olomouce a 12 km východně od Šternberka. Socha sv. Floriána se nachází v centru obce asi 50 m jižně od hlavního vchodu do kostela.
popis

Sousoší sv. Floriána pochází z roku 1847. Po stranách sv. Floriána umístěni sv. Jan z Boha a sv. Jan Nepomucký. Sousoší bylo po roce 1945 přemístěno do prostor bývalého státního statku. Po roce 1991 bylo přemístěno zpět na původní místo uprostřed obce, do parčíku jižně od kostela. V tomtéž roce bylo sousoší nově vysvěceno olomouckým arcibiskupem Vaňákem.

Pavel Vítek-zdroj: Bohumil Samek, Umělecké památky Moravy a Slezska 2, Academia 1999, 29.1. 2014

Olomoucký kraj,  Olomouc  (OL), Jívová