Postupně rekonstruovaná kamenná rozhledna postavená v 80. letech 19. století. Rozhledna je cca 8 m vysoká kamenná věž okrouhlého půdorysu zakončená zastřešenou vyhlídkovou plošinou.
Graficke pismenko Rozhlednu je možné navštívit po dohodě ve firmě Richard Kanta - vitráže v Lubenci, telefon 603 81 81 85. Klíče je možné zapůjčit v sídle firmy SKLOART v Lubenci v Chýšské ulici čp. 109.

4.7. 2009

historie

Kdy byla postavena rozhledna na vrcholu Vochlice nad obcí Libyně není známo. Jako pravděpodobná vypadá domněnka, že jde o součást parkových úprav okolí zámku v Mlýnci přestavovaného po roce 1883 v novogotickém slohu. Podle jiné varianty byla postavena lubeneckými turisty roku 1881, přičemž si za vzor měli vzít věž z lubeneckého erbu. Po vysídlení německého obyvatelstva po druhé světové válce rozhledna stejně jako mnoho staveb v okolí chátrala.