Obdélná barokní kaple s trojboce uzavřeným kněžištěm ze 17. století. Oltář je z let 1660 - 1670. Původně byla kaple zasvěcena Panně Marii, roku 1779 bylo zasvěcení změněno na sv. Jana a Pavla. Po druhé světové válce kaple chátrala. Na počátku 90. let 20. století byl interiér poničen při vloupání.
© Milan Caha 05/2020
Graficke pismenko První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1386. Zpráva o zdejší tvrzi uvádí zemana Hereš z Čichalova, dle Augusta Sedláčka fojta v Bečově. V okolí obce je několik zajímavých turistických cílů - zříceniny mlýnů v údolí potoka Malá Trasovka nebo areál gotického kostela Všech svatých severovýchodně od obce.

Do Čichalova se lze dostat autobusem z Karlových Varů nebo Žlutic. Turistické trasy obcí nevedou.
29.5. 2020

historie

Obdélná barokní s odsazeným, trojboce uzavřeným kněžištěm byla postavena v 17. století. Oltář pochází z let 1660-1670. Původně byla kaple zasvěcena Panně Marii, v roce 1779 bylo zasvěcení změněno na sv. Jana a Pavla. Z počátku 19. století pochází zvon ve zvoničce, o čemž svědčí monogram a datací „Fr. J. K. 1801“. Po nějakou dobu kapli využívali protestanti, doložený je protestantský pastor Sixtu Müller, ten roku 1824 Čichalov opustil. Roku 1844

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)