Dominantu Nahořečic tvoří kostel, postavený v 18. stol. místo staršího, připomínaného před 1359. Upraven 1803, důkladně obnoven v posledních letech včetně využití starých náhrobků k sestavení památníku občanů, postižených katastrofami 20. stol.
Kostel od jihovýchodu
© Ivan Grisa 08/2009
Nahořečice tvoří nejvýchodnější část území obce Valeč. Ze silnice I/6 je třeba odbočit u Libkovic, několik málo autobusových spojů zastavuje na rozcestí na druhé straně údolí Liboce.

Kostel svatého Václava v Nahořečicích

Dominantu Nahořečic tvoří kostel, postavený v 18. století místo staršího, připomínaného před rokem 1359, s využitím jeho konstrukcí. Upraven 1803, důkladně obnoven v posledních letech včetně využití starých náhrobků k sestavení památníku místních občanů, postižených katastrofami 20. století.

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2, Academia 1978, 31.8. 2009

Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Nahořečice