Za Františka Josefa Černína v 1.pol. 18.st. na místě tvrze postaven jednopatrový barokní zámek s kaplí, s podélným hlavním průčelím a dvěma krátkými křídly a malou věžičkou v ose střechy. Vr. 1918 a 20. století upraven, architektonicky poškozen.
Ves Brody se zámkem se nachází 3km západně od Krásného Dvora u Podbořan. Za vlastnictví Černínů v první polovoně 18.stol byl namístě sešlé tvrze století postaven prostý jednopatrový barokní zámek s kaplí, s podélným hlavním průčelím a dvěma krátkými křídly. Ve štítu arkýře letopočet 1918 znamená, kdy byl zámek upraven. Další stavební zásahy v průběhu 20. století objekt architektonicky poškodily. Dnes je zámek bez využití. Budova má vymlácená okna a její okolí je značně zarostlé náletovými keři. Zámek není veřejnosti přístupný.
7.2. 2006
historie

Ves Brody se poprvé připomíná r. 1403 jako součást statku Buškovic a následně Hluban. Její jméno vzniklo podle brodu přes Leskovský potok. R. 1552 zastavil zdejší dvůr Jan starší Fremut z Krásného Dvora Mikuláši ze Šertinku. R 1575 se poprvé uvádí zdejší tvrz, kterou si nechal vybudovat další majitel vsi Jan Fremut mladší. Tvrz je zmiňována při příležitosti prodeje statku Voršile Hasištejnské z Lobkovic, která jej připojila k Mašťovu. Po třicetileté válce vlastnili Brody Piszingové. V r. 1731, za Františka Josefa Černína, byl statek tentokrát již natrvalo připojen k černínskému panství Krásný Dvůr. Na místě sešlé tvrze byl v 18. století postaven prostý jednopatrový barokní zámek s kaplí, s podélným hlavním průčelím a dvěma krátkými křídly. Z hřebene střechy vyrůstá v ose malá věžička. Několik místností přízemí je valeně sklenuto, patro je plochostropé. Ve štítu arkýře je viditelný letopočet 1918, ve kterém byl zámek upraven.…  číst dále

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku /III - Severní Čechy/ - Nakladatelství Svoboda 1984, 1.1. 2006

Ústecký kraj,  Louny  (LN), Brody