Pozdně barokní hranolová výklenková kaplička neobvyklého zasvěcení byla postavena někdy před polovinou 18. století, zachytila ji již mapa 1. vojenského mapování. Do r. 1945 se o ni starali obyvatelé domu č. p. 4 ve Štoutově. V letech 2017-2018 byla rekonstruována. Kaplička není památkově chráněná.
© Milan Caha 05/2020
Pozdně barokní hranolová výklenková kaplička na čtvercovém půdorysu a neobvyklého zasvěcení byla vystavěna kousek od rozcestí u cesty na Žlutice někdy před polovinou 18. století. Zachytila ji mapa z 1. vojenského mapování z let 1764-1768. Ač na katastru Štoutova, přifařena byla ke kostelu sv. Petra a Pavla ve Žluticích. Do odsunu německého obyvatelstva po druhé světové válce se o ni starali obyvatelé domu č. p. 4 zvaného „u Odlů“ (bei Odla), naposledy rodina Leopolda Humla. Poté kaplička dlouho chátrala, smíšené zdivo bylo narušeno, omítka zcela opadala. V letech 2017-2018 byla péčí obce Čichalov rekonstruována. Zdivo bylo zpevněno, zbytky původní krytiny byly nahrazeny plechovou stříškou, kaple byla omítnuta a natřena. Kapličku sice uvádí památkový katalog, není však památkově chráněná.
Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Štoutov