Ocelodřevěná rozhledna na Hustopečském starém vrchu uprostřed mandloňového sadu byla pro veřejnost otevřena v březnu 2012 a od té doby je přístupná volně. Stavba vysoká 17,5 m má ve výši 12,5 m zastřešenou vyhlídkovou plošinu, k níž vede vřetenové schodiště. Výhled je především na jih a východ.
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna s ocelovými prvky vznikla v mandloňovém sadu na výrazném terénním bodě zvaném Hustopečský starý vrch severovýchodně nad městem Hustopeče. Stavba, kterou iniciovalo město, probíhala na přelomu let 2011 a 2012 podle projektu arch. Antonína Olšiny a Martina Nováka. Slavnostní otevření rozhledny se konalo poslední březnový den roku 2012. Volně přístupná rozhledna je 17,5 m vysoká a má ve výši 12,5 m zastřešenou vyhlídkovou plošinu, která je přístupná po kovovém vřetenovém schodišti se 63 schody. Otevírá se z ní výhled zejména na Bílé Karpaty nebo Pálavu a za dobré viditelnosti až do Rakouska. Z města k rozhledně vede zeleně ...
Jaroslav Vavera (zdroj:rozhledny2.webzdarma.cz a další turistické stránky), 12.6. 2014

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)