Hřbitov byl založen r. 1886 na rozloze 12,1 arů. Poslední pohřeb zde proběhl v dubnu 1946. Po II. sv. válce pustnul, až byl v 70. l. 20. stol. zrušen a jeho plocha byla přeměněna v roce 1981 na park. Historii místa připomíná jednoduchý památník.
bývalý židovský hřbitov Hustopeče
© Milan Caha 10/2010
Hřbitov byl židovskou náboženskou obcí Hustopeče založen roku 1886. Jeho rozloha byla 12,1 arů. Poslední pohřeb na něm proběhl v dubnu 1946. Protože zdejší židovská komunita za druhé světové války zanikla a nikdy nebyla obnovena, hřbitov pustnul, až byl v 70. letech 20. století zrušen a jeho plocha byla přeměněna v roce 1981 na park. Původní funkci místa připomíná jednoduchý památník.

Jihomoravský kraj,  Břeclav  (BV), Hustopeče